Nazorg instructies

De genezingstijd van een tatoeage bedraagd ongeveer 10 to 14 dagen. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken. Het is erg belangrijk dat u de eventuele korstjes niet van de tattoo verwijderd. Dat kan namelijk ontstekingen veroorzaken. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de tatoeage absoluut noodzakelijk.

Wanneer u thuis komt na het laten zetten van uw tatoeage volgt u de volgende nazorginstructies:

Was de getatoeëerde plek na thuiskomst met lauw water en een milde ongeparfumeerde zeep (bijvoorbeeld unicura, neutraal) totdat de tattoo ruw aanvoelt. Gebruik hiervoor geen washandje of spons maar alleen uw handen. Dep de tattoo droog met een tissue, keukenpapiertje of schone handdoek, laat de tattoo hierna een minuut of 10 aan de lucht drogen zonder dat deze in contact kom met bijvoorbeeld textiel. Smeer de tattoo in met een dun laagje Vaseline of Bepanthen (die u mee gekregen heeft van de tattoeerder) en vermijdt contact met vuil en stof.

De eerste 10 dagen volgt u de volgende instructies op:

1. Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen.

2. Was de getatoeëerde plek twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de wond geheel genezen is.

3. Dep de wond na het wassen met een schonen handdoek of een tissue voorzichtig droog.

4. Smeer 2 maal per dag een dunne laag Vaseline of Bepanthen op de tatoo. Liever vaak een dun laagje.

5. Draag bij een tatoeage geen strakke of vuile kleding op de wond.

6. Als een tattoo begint te jeuken is het een teken dat het aan het genezen is, ga dus nooit krabben aan je tattoo want dan krijg je korsten en kunnen er littekens onstaan aan je tattoo.

7. Vermijd contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater (zowel zout als zoet). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.

8. De getatoeëerde plek mag niet bloot gesteld worden aan zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

9. Druppel geen wond desinfectie middelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.

10. Bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleur verandering van de wond, of bij pijn altijd contact opnemen met de huisarts.